Με κεχριμπαρένιο χρώμα, μοναδική γεύση και ξεχωριστό άρωμα, το θυμαρίσιο μέλι θεωρείται ο βασιλιάς των μελιών, εξαιτίας της άριστης ποιότητάς του.

Η υψηλή ποιότητα,το κεχριμπαρένιο χρώμα και το ''κάψιμο '' στο στόμα  προδίδουν το θυμάρι.

Το θυμαρίσιο μέλι παράγεται από θυμάρι και από διάφορα αγριολούλουδα της Ελληνικής Φύσης, σε περιοχές απότομες,αδιάβατες ,σε βουνά και χαράδρες,σε νησιά και σε παραθαλάσσιες περιοχές ,όπως τα παραθαλάσσια της Αργολίδας.Τη μυρωδιά του θυμαριού την έχουμε συντροφιά στις βόλτες μας στα βουνά, αλλά λίγοι από εμάς γνωρίζουμε ότι είναι τονωτικό και γενικότερα δυναμωτικό φυτό.

Ο πολυετής αυτός θάμνος ,φύεται σε μεγάλες εκτάσεις σε πολλά μέρη της Ελλάδας  και χρησιμοποιείται στην μελισσοκομία ως βασικό φυτό για το θυμαρίσιο μέλι. Μήνας συλλογής του είναι ο Ιούνιος.

Επιπλέον,χρησιμοποείται ως αντισηπτικό, απολυμαντικό, κατευναστικό στη βρογχίτιδα και στον ισχυρό βήχα, βοηθητικό για αναπνευστικά προβλήματα, ακόμα και σε περιπτώσεις γρίπης.

 
Απολαύστε το ιδιαίτερα έντονο άρωμα του θυμαριού και την εκπληκτική γεύση που μας προσφέρει η φύση σε συνεργασία με τη μέλισσα.