Η Ερείκη είναι ένας θάμνος της ελληνικής φύσης με πολυάριθμα λουλούδια. Από το νέκταρ των λουλουδιών παράγεται το φθινόπωρο το μέλι της ερείκης που έχει ιδιαίτερο άρωμα, χαρακτηριστική γεύση και είναι γνωστό ως σουσουρίσιο μέλι.

 

Μείζονος σηµασίας για την ελληνική µελισσοκοµία είναι η φθινοπωρινή ερείκη, τόσο για την άφθονη και θρεπτική τροφή

(γύρη και νέκταρ), όσο και για το κρίσιµο της περιόδου άνθισης.

 

Ως προς τη θρεπτικη αξία,το ερεικόμελο  θεωρείται ένα πολύ θρεπτικό είδος μελιού και ιδιαίτερα τονωτικό για τον ανθρώπινο οργανισμό. Διακρίνεται για τη δυνατή γεύση του, το αρακτηριστικό  λεπτό άρωμα και το κοκκινωπό χρώμα.

 

Βοηθά στην αντιμετώπιση προβλημάτων του ουροποιητικού συστήματος, καθώς έχει αντισηπτικές και διουρητικές ιδιότητες. Ιδανικό για τους ηλικιωμένους.