Αποκαλείται και μέλι της ομορφιάς .

Είναι πλούσιο σε βιταμίνη C και έχει καλλυντικές ιδιότητες.

Παράγεται την Άνοιξη στον Κάμπο του Άργους.

 

Το μέλι από άνθη πορτοκαλιάς περιέχει πολλές βιταμίνες και επιδρά αγχολυτικά και καταπραϋντικά είναι πάρα πολύ θρεπτικό και ιδιαίτερα πλούσιο σε ιχνοστοιχεία.


Επιστημονικές έρευνες αποδεικνύουν  ότι τα ιχνοστοιχεία έχουν υψηλή αντισηπτική δράση, βοηθούν σε φλεγμονές, ενάντια στον βήχα και στην ουρική αρθρίτιδα. 

 

Το μέλι της πορτοκαλιάς , όπως και της ερείκης,   κρυσταλλώνει σε 1-3 μήνες περίπου.

Όπως έχουμε προαναφέρει , η κρυστάλλωση είναι ένα φυσικό φαινόμενο, που δεν σχετίζεται με την ποιότητα του μελιού και δεν προξενεί καμιά αλλαγή στη διαιτητική του αξία. Ένα κρυσταλλωμένο μέλι δεν είναι ούτε νοθευμένο ούτε και χαλασμένο.

Σε περίπτωση κρυστάλλωσης του μελιού η επαναφορά του σε ρευστή μορφή γίνεται με τη χρήση μπεν μαρί. Δηλαδή, τοποθέτηση του βάζου με ανοιχτό καπάκι σε ζεστό νερό. Η θερμοκρασία του νερού δεν πρέπει να ξεπερνάει τους 35 βαθμούς Κελσίου.

Το βάζο δεν πρέπει να έρχεται σε επαφή με το δοχείο που ζεσταίνουμε το νερό ώστε να μην σπάσει.

Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δώσουμε στο γεγονός ότι το νερό δεν πρέπει να βράσει γιατί, με τον βρασμό το μέλι χάνει πολλά από τα θρεπτικά του συστατικά.