Δεν διατίθεται !

 

 

 

Το Πεύκο,αποτελεί το σηµαντικότερο µελισσοκοµικό φυτό της χώρας µας, καθώς δίνει το 65% της ετήσιας παραγωγής.

 

Συλλέγετε από τα πευκοδάση της Αρκαδίας στην Τρίπολη,της Αργολίδας στην Επίδαυρο αλλά και στην Εύβοια σε υψόμετρο που κυμαίνεται από 800μ. – 1300μ. , την Άνοιξη και το Φθινόπωρο.

 

Το µέλι παράγεται από µελιτώµατα που συλλέγουν οι µέλισσες από το παράσιτο Marchalina hellenica.Το παραγόµενο µέλι είναι εύγευστο, χρώµατος ανοιχτού καφέ, µε χαµηλή συγκέντρωση φρουκτόζης και σακχάρων, κάτι που το κάνει ελαφρύ στη γεύση.

Είναι πολύ πλούσιο σε µεταλλικά στοιχεία και ιχνοστοιχεία,ενώ έχει υψηλή αντιοξειδωτική δράση.  Πρόκειται,  λοιπόν,  για µέλι µε υψηλή θρεπτική αξία. Από πλευράς θρεπτικής αξίας, τα σκουρόχρωμα μέλια έχουν μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε μέταλλα και ιχνοστοιχεία και υψηλότερη αντιοξειδωτική δράση.

 

Το Μέλι Πεύκου κρυσταλλώνει αργά . Η κρυστάλλωση του μελιού είναι μια απόλυτα φυσική διαδικασία που έχουν όλα τα μέλια και οφείλεται στη συμπύκνωση των μορίων της γλυκόζης, οπότε και δημιουργούνται κρύσταλλοι.

 

Πρέπει να αναφέρουμε ότι η κρυστάλλωση δεν έχει καμία σχέση με τη νοθεία του μελιού, αν και κάποιοι καταναλωτές θεωρούν ότι το μέλι που κρυσταλλώνει είναι νοθευμένο.Η κρυστάλλωση του μελιού είναι μια φυσική διαδικασία που εξαρτάται μόνο από την φυτική του προέλευση.

Η επαναφορά του στην αρχική του κατάσταση γίνεται με ήπια θέρμανση (μπεν μαρί)στους 45-50oC, χωρίς να χάνει κάτι από τη θρεπτική του αξία.